Składniki
- 200 g łososia wędzonego w plastrach
- 200 g twarożku
- 1 łyżka chrzanu
- 1 łyżka gęstej śmietany
- pęczek koperku
- sól
- pieprz
Twarożek wymieszaj z chrzanem, śmietaną i posiekanym drobno koperkiem, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż na blaszce plastry łososia tak, by zachodziły na siebie jak dachówki i posmaruj je przygotowaną pastą. Delikatnie zwiń całość ciasno jak roladę (plastry są dosyć cienkie, więc trzeba uważać, by ich nie poprzerywać) i schłodź mocno w lodówce. Przed podaniem pokrój roladę w plastry.
Rada: jeśli nie masz czasu lub ochoty przygotowywać pasty z twarożku, możesz skorzystać z gotowego serka np. Almette z ziołami lub Almette z chrzanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz