wtorek, 21 lutego 2012

Minipizze

Pyszna przekąska, którą przygotujesz bardzo szybko, kiedy wpadną niespodziewani goście.


Składniki
  • 2 niesłodkie drożdżowe bułeczki
  • ketchup 
  • ok. 10 dag pieczarek
  • 1 pomidor 
  • 3 plasterki szynki
  • ok. 4 łyżki startego żółtego sera
  • sól, pieprz
  • bazylia, oregano
Przygotowanie
Drożdżowe bułeczki przekrój na pół i posmaruj keczupem. Na każdą nałóż warstwę pokrojonej w cienkie paski szynki. Oczyść i opłucz pieczarki, następnie pokrój je w plasterki. Ułóż z nich kolejną wartswę na szynce i odrobinę posól. Obierz ze skórki pomidora i pokrój w plasterki. Nastepnie ułóż je na pieczarkach i posyp bazylią i oregano oraz solą i pieprzem. Na sam wierzch nałóż wiórki startego sera. Włóż minipizze na 10 minut do rogrzanego do 180°C piekarnika. Smacznego!  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz