Składniki
- 2 niesłodkie drożdżowe bułeczki
- ketchup
- ok. 10 dag pieczarek
- 1 pomidor
- 3 plasterki szynki
- ok. 4 łyżki startego żółtego sera
- sól, pieprz
- bazylia, oregano
Drożdżowe bułeczki przekrój na pół i posmaruj keczupem. Na każdą nałóż warstwę pokrojonej w cienkie paski szynki. Oczyść i opłucz pieczarki, następnie pokrój je w plasterki. Ułóż z nich kolejną wartswę na szynce i odrobinę posól. Obierz ze skórki pomidora i pokrój w plasterki. Nastepnie ułóż je na pieczarkach i posyp bazylią i oregano oraz solą i pieprzem. Na sam wierzch nałóż wiórki startego sera. Włóż minipizze na 10 minut do rogrzanego do 180°C piekarnika. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz