poniedziałek, 20 lutego 2012

Zupa serowa z grzankami

Przepis na pyszną, niedrogą i pożywną zupę. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu i nie jest zbyt  skomplikowane, więc zachęcam do wypróbowania :-).


Składniki
  • 700 ml bulionu warzywnego 
  • 2 łyżki masła   
  • 3 serki topione (po 100 g)
  • cebula 
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz 
  • grzanki
Przygotowanie
Pokrój drobno cebulę i czosnek i przysmaż na roztopionym maśle w dużym rondlu. Następnie stopniowo wlewaj bulion mieszając, aż zupa zgęstnieje. Dodaj serki topione (dobrze jest wcześniej rozrobić je w odrobinie ciepłego bulionu). Dopraw solą i pieprzem do smaku, chwilę pogotuj. Gotową zupę podawaj z dużą ilością grzanek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz