wtorek, 21 lutego 2012

Sałatka z zupek chińskich

Kolejny szybki i łatwy przepis na wypadek odwiedzin niespodziewanych gości ;-).


Składniki
  • 2 zupki chińskie łagodne
  • 2 zupki chińskie pikantne
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 1 puszka kukurydzy
  • 5 ogórków konserwowych
  • majonez
  • pieprz
Przygotowanie
Pokrusz makaron z zupek chińskich, wsyp do większej miski, dodaj przyprawę z zupek (bez oleju) i zalej wrzącą wodą. Następnie odstaw, niech makaron napęcznieje. Po napęcznieniu odcedź i odstaw do wystygnięcia. Oczyść papryki z gniazd nasiennych i pokrój razem z ogórkami w dość drobną kostkę. Odsącz kukurydzę i wymieszaj wszystkie warzywa z makaronem, dodaj majonez i dopraw do smaku pieprzem (nie sól, gdyż składniki są dosyć słone).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz